Bøger

Er du til en hyggelig og lokal krimi, og er du vild med Samsø, så er “Mord i Ballen Brugs” efterårets læseoplevelse. 

Mord i Ballen Brugs

af Lena Jo Hursh (okt 2020)

64-årige Lisbeth Møldrup har boet på Samsø i halvandet år. Hun har været i krise, og der har været bump på vejen, men livet på øen og den særlige ro, der er på Samsø, breder sig atter i hende. Den genfundne idyl spoleres dog brat, da Lisbeth igen ufrivilligt involveres i mord. At hendes søster er flyttet til Samsø gør ikke sagen bedre. Søsteren har nemlig fået en ny veninde, som Lisbeth for alt i verden ikke ønsker i sit liv.

Mord i Ballen Brugs er en selvstændig fortsættelse af Mord i Pillemark og handler om en ældre kvinde, der tumler med at finde sig selv, mens politiet tumler med at finde en morder eller to. 

 


Er du til en humoristisk og underholdende Samsø-roman med et herligt element af krimi, så vil du nyde “Mord i Pillemark”.

Mord i Pillemark

af Lena Jo Hursh (okt 2019)

63-årige Lisbeth Møldrup rammes pludseligt af en overvældende kærestesorg, som både veninderne og hendes egen datter finder særdeles upassende.  I sin sorg flygter Lisbeth hovedkulds til Samsø, hvor hun møder en ny veninde, der også har sit at slås med.  Lisbeth gribes af Samsøs skønne natur, cafelivet og øens særegne ro, men den nyfundne idyl spoleres brat, da hun ufrivilligt hvirvles ind i et mord.  Mord i Pillemark er en anderledes krimi, helt i den samske ånd.


Det er lykkedes mig at kombinere min drøm om at blive forfatter med min skræk for edderkopper. Det er foreløbig blevet til tre børnebøger:
  • Edderkoppen, der ikke ville stå på egne ben (maj 2016)
  • Børnene, der ville sove i telt (oktober 2016)
  • Edderkoppen, der så gerne ville have et kys (maj 2017)
Illustrationen med damen i bussen

Ideen til min første børnebog, Edderkoppen, der ikke ville stå på egne ben, opstod i et busskur for mange år siden. Jeg var buschauffør dengang og kørte hos Aarhus Sporveje.

Vi sad en lille flok buschauffører omkring et bord og drak kaffe, da en mellemstor edderkop kom spadserende hen over bordet. Store velnærede buschauffører af hankøn og jeg sprang hylende op, så kaffen skvulpede over og stole væltede. Det var en kvindelig buschauffør, der tog den lille edderkop i sine hulede hænder og hovedrystende satte den udenfor.

Den episode satte tanker i gang hos mig. Det er da ærlig talt forunderligt, at stærke voksne mennesker kan blive så bange for sådant et lille dyr. Samtidig var jeg efterhånden også selv ved at være træt af, at være så bange for edderkopper. Så mens jeg kørte rundt i linje 15 og småkedede mig tog historien om Heidi Edderkop form.

Alligevel skulle der gå mange år, flere uddannelser, flytninger, børnebørn og meget mere til, før jeg endelig begyndte at skrive og forske mig ud af min edderkoppeskræk.

Nu synes jeg edderkopper er dybt fascinerende, smukke og rigtig sjove. Det håber jeg også du, dine børn eller børnebørn kommer til at synes, når I har læst om Heidi Edderkop, Brian Langben, Julius Hjulspinder og alle de andre små dyr i mine tre bøger.


heidi-edderkop-omslag

Edderkoppen der ikke ville stå på egne ben

af Lena Jo Hursh (maj 2016)
 

I historien om Edderkoppen, der ikke ville stå på egne ben, følger læseren Heidi Edderkops oplevelser fra helt lille edderkopunge til voksen jagtedderkop. Emnerne i fortællingen er bl.a. angst, døden, venskab, kærlighed og livets mange udfordringer. Historien er egnet som højtlæsning for børn mellem 5-9 år. De, der måtte frygte edderkopper vil givet få et godt forhold til edderkopper efter læsning af bogen. Bogen er illustreret af Vita Bente Pedersen.


Boernene-der-ville-sove-i-telt

Børnene der ville sove i telt

af Lena Jo Hursh (oktober 2016)

Forlaget skriver: I denne lille søde bog om outdoorliv, er det Heidi Edderkop fra bogen “Edderkoppen, der ikke ville stå på egne ben”, der nysgerrigt følger med i hvordan Mikkel og Line bl.a. fanger ormen Regnorma, diskuterer om de skal spise en edderkop, og hvordan natten går for de to børn i teltet ude på marken. Illustrationerne er streg-tegninger, som kan farvelægges, og bagerst er de forskellige aktiviteter, som Mikkel og Line more sig med, beskrevet sådan, at børnene selv kan lave dem sammen med forældre, bedsteforældre eller pædagogen i daginstitutionen. Bogen er velegnet som højtlæsning for de 5 til 9-årige børn og som inspiration til at lave aktiviteter sammen både inde og ude, og derigennem lærer om naturen. Bogen indeholder også oplysninger om ukrudt og blomster, der kan spises m.v.


Edderkoppen der så gerne ville have et kys

af Lena Jo Hursh (maj 2017)

Dette er historien om Julius Hjulspinder, en lille korsedderkop, der er vanvittig forelsket i Korsitta. Hans højeste ønske er at få et kys af hende, bare et lille bitte ét, men hun vil ikke vide af ham. Hans kam-merater giver ham masser af gode råd, men intet hjælper. Hvad skal han dog gøre?

De forskellige typer hanedder-kopper i historien tiltusker sig ”kys” fra hunnerne på  præcis samme måde, som de gør i vir-keligheden, og vi kan måske lære noget af edderkopperne, hvis vi har problemer med at score den eneste ene. Læs og lær samtidig med, at du morer dig sammen med dine børn eller børnebørn.

Bogen er desuden forsynet med et faktaafsnit, hvor I kan lære mere om edderkopper.
Velegnet for børn fra 5 til 9 år.