
Det er lykkedes mig at kombinere min drøm om at blive forfatter med min skræk for edderkopper. Det er foreløbig blevet til fire børnebøger:
- Edderkoppen, der ikke ville stå på egn
e ben (maj 2016)
- Børnene, der ville sove i telt (oktober 2016)
- Edderkoppen, der så gerne ville have et kys (maj 2017)
- Edderkoppen, der så gerne ville have et kram (marts 2022)
Inspirationen og starten
Ideen til min første børnebog, Edderkoppen, der ikke ville stå på egne ben, opstod i et busskur for mange år siden. Jeg var buschauffør dengang og kørte hos Aarhus Sporveje.
Vi sad en lille flok buschauffører omkring et bord og drak kaffe, da en mellemstor edderkop kom spadserende hen over bordet. Store velnærede buschauffører af hankøn og jeg sprang hylende op, så kaffen skvulpede over og stole væltede. Det var en kvindelig buschauffør, der tog den lille edderkop i sine hulede hænder og hovedrystende satte den udenfor.
Den episode satte tanker i gang hos mig. Det er da ærlig talt forunderligt, at stærke voksne mennesker kan blive så bange for sådant et lille dyr. Samtidig var jeg efterhånden også selv ved at være træt af, at være så bange for edderkopper. Så mens jeg kørte rundt i linje 15 og småkedede mig tog historien om Heidi Edderkop form.
Alligevel skulle der gå mange år, flere uddannelser, flytninger, børnebørn og meget mere til, før jeg endelig begyndte at skrive og forske mig ud af min edderkoppeskræk.
Nu synes jeg edderkopper er dybt fascinerende, smukke og rigtig sjove. Det håber jeg også du, dine børn eller børnebørn kommer til at synes, når I har læst om Heidi Edderkop, Brian Langben, Julius Hjulspinder og alle de andre små dyr i mine tre bøger.
Edderkoppen, der så gerne ville have et kram
(rev. udg. af “Edderkoppen, der så gerne ville have et kys” med ny illustrator)
af Lena Jo Hursh (marts 2022)
10% af hver solgte bog går til Red Barnets arbejde bl.a. i Ukraine
Det er historien om Julius Hjulspinder, en lille korsedderkop, der så gerne vil være ven med Korsitta. Hans højeste ønske er at få bare et lille bitte kram af hende, men hun vil ikke vide af ham. Hans kammerater giver ham masser af gode råd, men intet hjælper. De forskellige typer han-edderkopper i historien tiltusker sig “kram” fra hunnerne på præcis samme måde, som de gør i virkeligheden. Læs og lær, samtidig med at du morer dig sammen med dine børn eller børnebørn. Bogen er forsynet med både et faktaafsnit, hvor I kan lære mere om de edderkopper, der optræder i bogen, og en opskrift på den sødeste hæklede edderkop designet af Lene Sørensen. Velegnet til de 4- til 7-årige.
Børnene der ville sove i telt
af Lena Jo Hursh (oktober 2016)
(udsolgt fra forlaget)
Forlaget skriver: I denne lille søde bog om outdoorliv, er det Heidi Edderkop fra bogen “Edderkoppen, der ikke ville stå på egne ben”, der nysgerrigt følger med i hvordan Mikkel og Line bl.a. fanger ormen Regnorma, diskuterer om de skal spise en edderkop, og hvordan natten går for de to børn i teltet ude på marken. Illustrationerne er streg-tegninger, som kan farvelægges, og bagerst er de forskellige aktiviteter, som Mikkel og Line more sig med, beskrevet sådan, at børnene selv kan lave dem sammen med forældre, bedsteforældre eller pædagogen i daginstitutionen. Bogen er velegnet som højtlæsning for de 5 til 9-årige børn og som inspiration til at lave aktiviteter sammen både inde og ude, og derigennem lærer om naturen. Bogen indeholder også oplysninger om ukrudt og blomster, der kan spises m.v.
Edderkoppen der ikke ville stå på egne ben
af Lena Jo Hursh (maj 2016)
(udsolgt fra forlaget)
I historien om Edderkoppen, der ikke ville stå på egne ben, følger læseren Heidi Edderkops oplevelser fra helt lille edderkopunge til voksen jagtedderkop. Emnerne i fortællingen er bl.a. angst, døden, venskab, kærlighed og livets mange udfordringer. Historien er egnet som højtlæsning for børn mellem 5-9 år. De, der måtte frygte edderkopper vil givet få et godt forhold til edderkopper efter læsning af bogen. Bogen er illustreret af Vita Bente Pedersen.
Læs om mine krimiromaner her